طراحی گرافیک هنری است که فرد به واسطه تخصص داشتن در این زمینه با استفاده از اجرای یک محتوای بصری مناسب با مخاطب ارتباط برقرار می کند و می تواند پیامی را انتقال دهد . و در این هنر یک سری تکنیک ها استفاده می گردد که یا به صورت مجازی است یا به صورت چاپی و کاغذی ، یا اجرایی بر روی واسیل نقلیه ، تابلوهای شهری و ….. یک طرح گرافیکی شامل شناخت فونت ، رنگ ، اصول طراحی ، روانشناسی ارتباطی و …. است و تمرکز بر روی بهینه سازی تجربه کاربری است.
در واقع هر طرح در ابتدا باید با احساس مخاطب ارتباط مناسب را برقرار کند و باید در نگاه اول با استفاده از طرح ، رنگ ، تایپوگرافی و ….. مخاطب را جذب کند. در این روزها و عصر جدید که همه چیز به صورت مجازی شده است شاید یک سری جزییات کم اهمیت شده است اما یک طراح خوب در واقع باید اصول قدیمی طراحی را فرابگیرد و از آن ها استفاده کند . در مقاله مرتبط با طراح گرافیک این مورد را بیشتر توضیح خواهم داد . در یک طرح گرافیکی چه مواردی مهم است:
1- تقارن و تعادل ( این به معنی این نیست که حتما چپ و راست و بالا و پایین طرح باید کادری داشته باشد بلکه تقارن تعریفی دیگر در اصول طراحی دارد ).
2- قانون یک سوم ( با توجه به چیدمان این قانون را گذاشته اند، در واقع باید این قانون را برای دید مخاطب رعایت کرد ، مخاطب می تواند چیدمان خوب را تشخیص دهد)
3- تایپوگرافی ( شناخت فونت ها ، نوع فونت ، شناخت و استفاده از فونت با توجه به متن و طرح و جایگاه نوشتاری، وزن فونت ، خوانا بودن فونت و … )
4- فرهنگ مخاطب ( هر جامعه ، شهر ، کشور ، قاره فرهنگ طراحی مخصوص به خود را دارد به ظور مثال طراحی یک کشور اسلامی با کشوری که فرهنگی متفاوت دارد یا کشوری آسیایی با کشور های اروپایی و یا بسیاری از تفاوت های کوچک منطقه ای حتی در یک شهر در طراحی تاثیر دارد . به طور مثال رنگ آبی در کل جهان به عنوان شاخصه ی رشته های درمانی پزشکی است و یا رنگ قرمز رنگ هشدار است اما در فرهنگ شرقی نشانه خوش شانسی است. الگوی نوشتاری در جوامع غربی و اروپایی از چپ به راست اما در کشورهایی مثل ایران ، عربستان از راست به چپ است ).
طراحی گرافیک شاخه های متعددی دارد و شما می توانید در هرمه زمینه ها فعالیت داشته باشید که البته کار عاقلانه ای نیست هر طراح یک تخصص اصلی را باید دنبال کند اما در دانش خود باید به روز باشد زیرا فردی که طراحی وب سایت انجام می دهد باید زیبایی شناسی رنگ ها ، چیدمان و …. را هم بداند اگر نتواند از همه عناصر به درستی استفاده کند وب سایت طراحی شده تفاوتی با وبلاگ نخواهد داشت همانطور که در بسیاری از نمونه های وب سایت مشاهده شده همچین تاثیری را میبینید بنابراین طراحی هر چیزی مجموعه ای تخصص های طراحی است و در کشورهای مدرن هر طراح تخصصی را دارد به طور مثال طراح دستی که ابتدا سناریو و خلق هر نوع طراحی را بر روی کاغذ به تصویر می کشد و سپس کسی که تخصص نرم افزاری دارد آن را پیاده میکند یا طراح گرافیک دو بعدی به مانند فردی که تخصص اصلی او کار با تولید محتوای موشن هست نمی تواند خروجی موفقی را داشته باشد . بنابراین هر طراح باید تخصصی اصلی را دنبال کند که بتواند از آن به خوبی کسب درآمد کند و طراحان معمولا به کارهای پروژه ای تمایل بیشتری دارند و درآمد آن ها طبق پروژ ه هایی که میگیرند تعریف می شود که می تواند از یک دلار تا بی نهایت دلار دریافت گردد .
فردی تخصصی طراحی در زمینه فرش دارد این فرد با توجه به تخصصی که دارد می تواند پوستر ، پارچه ، بیلبوردهای تبلیغاتی طراحی کند اما به دلیل تمرکز اصلی او در زمینه طراحی فرش نمی تواند خروجی قابل قبولی برای طراح های تبلیغاتی بدهد . بنابراین در هر کاری باید تخصص ، قواعد و قوانین آن شاخه را در نظر بگیرید.
یک طراح گرافیک در چه زمینه هایی می تواند مشغول باشد.
طراحی سایت : زیبایی که برخی صفحات وب را دارند احتمالا تا بحال دیده اید این وب سایت توسط فردی با تخصص بالا طراحی شده است و وب سایتی را هم ده اید که دسته بندی ها ، رنگ ها ف فونت ها به درستی جایگیری و انتخاب نشده اند بنابراین بازدید از این وب سایت امری دشوار است بنابراین متوجه خواهید شد که چرا افزایش دانش در یک تخصص بسیار مهم است.
طراحی تجربه کاربری ( User experience (UX) ) : یک وب سایت یا اپلیکیشن یک زیرساختی دارد که متخصصانی تمامی موارد مرتبط با آن را در نظر میگیرند و کاری فنی است که شامل برنامه نویسی و اماده سازی زیرساخت های اجرای برنامه ای است.
طراحی رابط کاربری ( User interface (UI) ) : در این تخصص به هویت بصری و زیباشناسی یک برنامه و وب سایتتوجه می گردد.
طراحی موشن گرافیک : این نوع طراحان گرافیک از طریق جلوههای ویژه، ویدیو، برنامه های تلویزیونـی، بازیهای ویدیویی، فیلمها و ….. با مخاطب ارتباط برقرار می کند.
طراحی موارد چاپی : به بیلبوردها، جزوه ها، کتاب های درسی، منوی رستوران ها، تابلوها، جعبه های کوچپ کبریت ، تبلیغات چاپی، یا لیبل بر روی شامپو یی که استفاده می کنید فکر کنید ، میبینید این شاخه گرافیک در همه جای زندگی شما جای دارد و همه جا هست و همه جا به چشم میبینید بنابراین این یک تخصص بسیار حساس و گسترده است و یک نفر آن ها را باید دانش بالای خود در نظر بگیرد و طراحی کند.
در واقع یک طراحی گرافیک در هر جایی که در زندگی امروزه و یا حتی در عصرهای اولیه وجود داشته است. به طور مثال تبری که در ابتدا به وجود امده یا قاشق ، یا مجسمه ها این ها همه و همه بر پایه هنر طراحی در ابتدا هست و باید تصویری و تصوری از چیزی در ذهن خلق شود سپس به صورت فیزیکی یا مجازی پیاده سازی گردد.
نویسنده نسترن امیدی فر ” در صورت استفاده از مطالب ذکر منبع الزامی است “